Home Over ons PMO & testen Interventies Referenties Contact
Home Over ons PMO & testen Interventies Referenties Contact
Onderzoek en interventie
Onderzoek en interventie
Home Over ons PMO & testen Interventies Referenties Contact
Aanpak | PMO & testen | Aanbod Interventies
Metingen en adviesgesprekken voor doelgerichte opvolging
Onderzoeken
Houd zicht op je organisatie met metingen, rapportages en advies
Jaarlijks APK activeringsgesprek
Vragenlijst
Iedere werknemer ontvangt jaarlijks een korte vragenlijst met 12 kernvragen. Deze omvatten de thema's; Stress, Leefstijl, Vitaliteit en Carriere. De resultaten worden gebruikt als indicator, om iemand al of niet voor een 30 minuten gesprek uit te nodigen, met een regisseur.
APK gesprek & activering
De werknemer is vrij om deel te nemen aan het gesprek. Tijdens het gesprek worden de resultaten van de test besproken en eventuele ontwikkelingen ten opzichte van voorgaande metingen. Aan de hand hiervan zal de regisseur de werknemer bijstaan, in de actieve toeleiding naar een passende preventieve oplossing binnen de tools voor werknemers. De werknemer kan zelf, via het portal, initiatief nemen om een dienst aan te vragen en in te plannen.
Groepsrapportage
De werkgever heeft via het online platform, doorlopend inzicht in de groepsrapportage, over de stand van zaken binnen de organisatie. Ook kunt u ontwikkelingen waarnemen in de statistieken. Dit op basis van de ingevulde vragenlijsten. U kunt als werkgever besluiten om één of meerdere tools voor werkgevers in te zetten
Leefstijl
Stress
Vitaliteit
Carriere
Preventief Medisch Onderzoek
Onderzoek & vragenlijsten
Met de inzet van een Preventief Medisch onderzoek verkrijgt de werknemer inzicht in de eigen gezondheid en welzijn. Na afloop van het live onderzoek, worden de resultaten in een adviesgesprek besproken met de Verpleegkundige. Deze kan de werknemer bijstaan, in de actieve toeleiding naar een passende preventieve oplossing binnen de tools voor werknemers. De werknemer kan zelf, via het portal, initiatief nemen om een dienst aan te vragen en in te plannen.
Adviesgesprek & activering
Groepsrapportage
Als werkgever ontvangt u na afloop van het Preventief Medisch Onderzoek een groepsrapportage. Deze geeft u inzicht in de stand van zaken binnen u gehele organisatie. Tevens kan het PMO als nul-meting worden ingezet. Hierop ontvangt u van ons gerichte adviezen om tools voor werkgevers in te zetten en daarmee de preventie te bevorderen.
Leefstijltest
Stresstest
Gezondheidscheck
Bewegingapparaat
Werkplekonderzoek
De werkgever kan via het dashboard instellen, welke modules van het PMO aan de werknemer worden aangeboden.De werknemer kan vervolgens op eigen initiatief, zelf de gewenste modules via het platform aanvragen. De face-to-face onderdelen worden eenvoudig via een planner ingeboekt. Toegang tot online onderdelen ontvangt de werknemer via de mail.
Medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO)
Onderzoek & vragenlijsten
De werkgever kan een Online Medewerkers Tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. In overleg wordt bepaald, welke thema´s onderdeel vormen van het onderzoek. De werknemers ontvangt de vragenlijst per e-mail. Deze kan geanonimiseerd worden teruggezonden.
Groepsrapportage
Als werkgever ontvangt u een gedetailleerde managementrapportage over de resultaten van het Onderzoek. Hierin worden duidelijk de aandachtsgebieden in beeld gebracht. Tevens zullen wij u adviseren op de mogelijkheden en gewenste route om de probleemgebieden op te lossen.
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
Onderzoek
De werkgever kan een Risico Inventarisatie en Evaluatie laten uitvoeren. De RI&E is een wettelijk verplicht hulpmiddel om de gezondheid en veiligheid te bevorderen. Iedere organisatie met personeel moet door een ARBO-deskundige laten inventariseren of en op welke manier, het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers.
1. Inventariseren Het gaat daarbij ook om inventarisatie van de aanwezige gevaren met betrekking tot werknemers die behoren tot de 'bijzondere categorieën van werknemers' (bijvoorbeeld gedeeltelijk arbeidsgeschikten, zwangeren, jeugdigen en ouderen).
2. Evalueren De beoordeling en prioritering van de risico's. Hoe groot en relevant zijn de gevaren voor de medewerkers? Wat verdient aandacht?
3. Plan van aanpak Op basis van de bevindingen zal een plan van aanpak moeten worden gerealiseerd om de knelpunten aan te pakken en omstandigheden te verbeteren.